Close

West Balkán – Kinga és Emese nem voltak problémás diákok

Kegyhellyé változott a budai Móricz Zsigmond Gimnázium aulája. A hétvégi West Balkán-bulin elhunyt két diákjára az osztálytársak hosszú órákon át beszélgetve emlékeztek. Reggel osztályfőnöki órákkal kezdődött a nap, fél kilenctől pedig az igazgató tartott emlékbeszédet. Ő a lányok osztályfőnökétől tudta meg, mi történt.


 „Nem titkolom, hogy sírógörcsöt kaptam hirtelen, annyira elképzelhetetlen volt számomra, hogy pénteken még ott ülnek az osztályban, tanítom őket, és vasárnap már nincsenek közöttünk” – mondta.

Kinga és Emese emelt szintű történelem csoportba járt – gazdasági pályára készültek. „Képzeljenek el két kicsi törékeny kislányt, kedvesek, mosolygósak voltak, semmiféle probléma nem merült fel sem magatartás, sem tanulmányi téren” – tette hozzá az igazgató.

A folyosókon csendben, szinte suttogva beszélgettek az iskola tanulói – egytől egyig talpig feketében. Az iskolapszichológus a szimbolisták és Tóth Árpád segítségét hívta a történtek feldolgozásához – a két lány ártatlansága őt magát is   érintette. „Az osztálytársak üres lapokra üzeneteket írtak Emesének és Kingának, sok mondatot írtak le és két lány ezt fel is olvasta az osztálynak” – mondta Szitó Imre, aki szerint hat hét alatt múlik a sokk, de a feldolgozás akár fél évig is eltarthat

A szervezők közleménye szerint 2881 karszalagot adtak el a tragédia bekövetkeztéig, nagyon népszerűek ezek a rendezvények, hogy miért, azt sokan találgatják.

 
atv.hu

 

http://www.gyertyagyujtas.hu/index.php/20781.kivalasztott 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top