Close

Hévíz a megye ékköve lehet

Zala megye egyházi és világi méltóságainak, a hévízi intézmények, szervezetek képviselőinek társaságában köszöntötte az új évet Hévíz város vezetése, az önkormányzat és a polgármesteri hivatal képviselői.


A választások évében, 2010-ben két változás is érintette polgáraink életét: tavasszal a Nemzeti Ügyek Kormánya elsöprő többséggel átvette az ország vezetését, ősszel pedig szintén a polgári erők kaptak felhatalmazást arra, hogy városunk sorsát jobbra fordítsuk. A felhatalmazást, a bizalmat ez úton is szeretném megköszönni, képviselőtársaim nevében is – mondta köszöntőjében Papp Gábor polgármester.
Hangsúlyozta: a kivételes adottságokkal bíró Hévíz kitartó munkával a megye ékköve lehet, a jelen gazdasági helyzetben akár a megye bástyájaként is említhető.

 

Valamennyi jövőbeni tervünk a város idegenforgalmi értékeinek kamatoztatását, a jó hírünk helyreállítását, a helyi vállalkozások helyzetbe hozását és az itt élők boldogulását tűzték ki célul. Felelősségünkkel tisztában vagyunk, hiszen a gyógyfürdő, városunk szállodái és intézményei nemcsak a térség, hanem az egész megye számára kínálnak munkalehetőségeket. Városunk sok esetben felzárkózni kénytelen ahhoz, hogy mindenhol nem csak európai hírű, hanem európai színvonalú fürdővárosként tartsák számon. Ehhez azonban elengedhetetlen a lehetőségek feltérképezése és kiaknázása, a boldogulásunk, a fejlődésünk és a sikereink útjának megtalálása komoly felelősségként nehezedik a vállunkra. Ám mindez nem terhet, sokkal inkább megtisztelő hivatást ad valamennyiünk számára – jelentette ki a polgármester.
A fejlődés és a siker azonban csak együttesen, egymás meghallgatásával és támogatásával képzelhető el – emelte ki -, épp ebből kiindulva folytatódik a hévízi konzultációs sorozat, melynek során a valódi demokrácia elvét követve a fontosabb döntések előtt meghallgatják az adott érdekcsoportok véleményét.

Hiszek abban, hogy együtt sikerülhet, és valóban olyan európai színvonalú várost építhetünk, amelyre nemcsak büszkék lehetünk, hanem amelyet szeretünk is.
Szavait követően Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt, kiemelve: szoros együttműködésre lát lehetőséget Hévíz és a megyei önkormányzat, még inkább a város és a területfejlesztési tanács között.
A köszöntőket fogadás követte, a zenei aláfestésről a Keszthelyi Jazz Műhely gondoskodott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top