Close

Legkorábban februárban lehet Ab-döntés a magán-nyugdíjpénztári beadványokról

Az eddigi gyakorlat alapján január végéig várhatóan nem születik döntés a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos beadványok ügyében az Alkotmánybíróságon (Ab) – tudta meg a Magyar Nemzet. A napilap ismertetése szerint a testület e heti ülésén egyelőre csak a soron kívüli tárgyalás ügye kerülhet szóba, határozathozatal legkorábban február végén, március elején lehet. Sereg Andrást, az Alkotmánybíróság szóvivőjét azután kereste meg a napilap, hogy a Vasárnapi Hírek azt írta, „elképzelhető, hogy soron kívül hoz döntést az Alkotmánybíróság a médiatörvényről és a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosításáról.”

Sereg András a Magyar Nemzetnek azt mondta, szinte kizárt, hogy január végéig döntés szülessen a magánnyugdíjpénztárakat érintő beadványokkal kapcsolatban. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években, a társadalmi közérdek szempontjából kiemelkedő ügyekben már volt példa soron kívüli tárgyalásra, de a legrövidebb ügymenet így is másfél-két hónap volt.

A szóvivő közölte, hogy az érintett beadványok úgynevezett „indítványelemzőknél” vannak. A lap megtudta azt is, hogy a testület e heti ülésén kizárólag a magán-nyugdíjpénztári ügyek soron kívüli tárgyalásának kérdése lehet napirenden, a médiatörvényt érintő beadványok sürgőssége „szóba sem került eddig”.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top