Close

Viharos szél, lehűlés jön

Karácsony első napján eleinte sokfelé várható eső, majd a viharossá fokozódó szél és erős hidegbetörés hatására havas eső, havazás valószínű.
 

Karácsony első napja a mozgalmasság jegyében telhet, hiszen eleinte sokfelé várható eső, majd a viharossá fokozódó északnyugati széllel érkező erős hidegbetörés hatására havas eső, havazás valószínű. A Bakony és a Balaton térségében 100-120 km/h-s széllökések is előfordulhatnak. Síkvidéken lepel – 5 cm hó hullhat. Vezessünk óvatosan a viharos szélben! Napközben szinte semmit nem melegszik a levegő, reggel és délután is +4 fok körüli értékekre van kilátás.
Karácsony második napján nyugaton változóan, keleten erősen felhős lesz az ég, és utóbbi területeken – egy összeáramlás következtében – többfelé lehet kisebb havazás, hózápor. 1-8cm-es friss hó hullhat. Reggel -6 és -1, délután -4 és +1 fok várható.
Hétfőtől szerdáig marad e kettősség időjárásunkban: keleten több alkalommal havazhat, így tovább nőhet a hóvastagság, nyugaton gyakrabban elő-előbújhat a nap és csak hószállingózás fordul elő. Erősödik az éjszakai lehűlés, kemény fagyokra számíthatunk, és nappal is dideregni fogunk a fagypont alatti hőmérsékletek miatt.
A folytatás a gyengülő légmozgás, az erősödő anticiklonális hatások és a magasban meginduló gyenge enyhülés hatására egyre borultabb, ködösebb időt ígér, továbbra is erős fagyokkal…
köpönyeg.hu
gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top