Close

Százötvenezer vendég a szegedi Dóm téri adventen

A szervezők becslése szerint mintegy százötvenezer vendég látogatott el Szegeden a szerdán zárult Dóm téri advent valamelyik ingyenes programjára az elmúlt négy hétben. Még az időnként zord időjárás sem akadályozta meg a Dóm téri advent népes rajongótáborát abban, hogy a város legkülönlegesebb adventi helyszínére naponta kilátogasson, de a legnagyobb érdeklődés természetesen a vasárnap esti gyertyagyújtásokat övezte. Ekkor átlagosan 6-8 ezer ember gyűlt össze a téren, vagy követte nyomon az eseményeket virtuálisan az idén debütáló webtévén keresztül, ahol a felvételek utólag is megtekinthetők.

„Szeged földrajzi fekvését, éghajlati adottságait tekintve, a legkedvezőbb helyzetben van az országban egy ilyen jellegű téli esemény lebonyolítására. Ezt kell a jövőben még inkább kiaknázni, mert ezáltal a város és a régió vonzereje az adventi időszakban is jelentősen növekedne. Az idén is fontos sziget voltunk, és jelentős turisztikai erőt képviseltünk. Érzékelhetően több külföldi és vidéki vendég volt kíváncsi az ország második legnagyobb karácsonyi vásárára” – mondta Mocselini Rudolf főszervező.

Az eltelt szűk egy hónapban minden korosztály – a kisgyermekektől egészen a nyugdíjasokig – találhatott magának tartalmas programot, s az egyedülálló Bálaszínház valódi kulturális központként működött. A Dóm téri advent művészeti értékét mutatja, hogy az idén is jelentős volt azon fellépők száma, akik maguk keresték a szereplés lehetőségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top