Close

Lázár: nem akar háborúzni a sajtóval a kormány

Nem az a kormány célja, hogy a magyar sajtóval háborúzzon, hiszen az ilyen harcot a konzervatív oldal eddig mindig elveszítette az elmúlt húsz évben – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában az új médiaszabályozással kapcsolatban. Szerinte a cél, hogy megpróbáljanak olyan kérdéseket szabályozni, melyek eddig nem voltak szabályozva, „viszont ha nem működik a dolog, akkor korrekcióra szorul” – fűzte hozzá. Az MSZP felelőssége óriási abban, hogy több külföldi lap és politikusok is negatívan szóltak az új médiaszabályozásról – mondta.Szerinte a szocialista párt tudatosan félretájékoztatja a nemzetközi közvéleményt és az európai parlamenti képviselőket.

Ez súlyos felelőtlenség, „mert nem könnyű gazdasági helyzetben próbálják lejáratni az országot mondvacsinált indokokkal” – jelentette ki.

A frakcióvezető elmondta, hogy a médiaszabályozás valóban érzékeny kérdés, de a magyar törvényekben csak olyan modellek vannak, amelyek az uniós országokban már honosak és hagyományosak.

A szkepticizmus leginkább a jogalkalmazókkal szemben erős – vélte Lázár János. „Én azt gondolom, annyi bizalomra mindenféleképpen szüksége van a médiahatóságnak, hogy alkalmazni tudja a jogszabályt, és ha rosszul alkalmazza vagy gondok lesznek, akkor a tiltakozás hatására az Országgyűlés meg fogja változtatni ezt a törvényt” – hangsúlyozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top