Close

Fergeteges sikerrel debütált az Üvegtigris 3

Kiemelkedően sokan nézték meg az Üvegtigris 3-at a bemutató hétvégéjén: csütörtöktől vasárnapig 47.749-en látták a kultfilmmé vált vígjáték harmadik részét. A premier előtti vetítésekkel együtt eddig összesen 57.886 nézőt vonzott Rudolf Péter legújabb alkotása. Ez az eredmény egyben azt is jelenti, hogy az Üvegtigris 3 indult a legsikeresebben az idei év magyar filmjei közül.

Annak ellenére, hogy az ország lakosságának jelentős része a hétvégét a tévéképernyők előtt töltötte, s a két kereskedelmi csatornán futó tehetségkutató versenyek elődöntőjét vagy döntőjét figyelte, szerencsére sokan döntöttek a mozi mellett, a filmszínházak közönségének 31%-a pedig az Üvegtigris 3-at választotta. A premier előtti vetítések és a nyitó-hétvége összesen  57.886 nézőt vonzott Rudolf Péter legújabb alkotása. Ez az eredmény egyben azt is jelenti, hogy az ÜVEGTIGRIS 3 indult a legsikeresebben az idei év magyar filmjei közül. 
Az Üvegtigris 3 forgatókönyvét Búss Gábor Olivér, Hársing Hilda dramaturg és Rudolf Péter írták, az operatőr Kapitány Iván, a vágó Kiss Wanda, a film producerei Kovács Gábor és Pataki Ági, a rendező, Rudolf Péter.
A trilógia első része 2001. októberében került a hazai mozikba, 120.000 nézőt vonzott és 125. 000 DVD kelt el belőle. A második rész 2006. januárjában indult és 310.000-en látták, a DVD- eladások száma pedig meghaladta az 66.000-et. Az Üvegtigris 3 2010. december 15-e óta a Szuez Film forgalmazásában országosan 40 kópiával fut a hazai mozikban.
 
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top