Close

Orbán: Szövetség vagy felmorzsolódás

A miniszterelnök a Kereszténydemokrata Néppárt választmányi ülésén többek közt szót ejtett a mögöttünk álló nehéz évekről és a jövőről is, hangsúlyozva, csak a szövetségi politika lehet üdvözítő a Fidesz és a KDNP számára.
 

Remélem, nem érzik tolakodásnak, ha azt mondom hazajöttem, hiszen már a „gázóra alatt tartott” választmányi ülésen is jelen voltam – kezdte köszöntőjét Orbán Viktor a KDNP választmányi ülésén, szombaton.
Köszöntöm önöket, mint a jelentős magyar politikai szerepet játszó keresztény párt tagjait és vezetőit – folytatta beszédét a miniszterelnök. Hozzátéve: még inkább üdvözlöm önöket úgy, mint azokat a bajtársakat, akikkel vált vállnak vetve küzdöttük végig a mögöttünk álló nehéz nyolc évet.
Orbán Viktor hangsúlyozta: a KDNP az elmúlt hatvan év legsikeresebb évét zárja most. Az a gondolat, politika és stratégia, amely ezt a pártot a jobboldal ideológiai és szellemi horgonyává tette teljes sikerre jutott. A CDU-CSU németországi sikere villan ilyenkor az ember szeme elé – húzta alá a kormányfő.
A miniszterelnök köszöntőjében kitért arra: nemcsak a siker biztos ösvényét ismerik e két párt tagjai, de a kudarc ösvényét is – utalva az 1990-1998 közötti időszakra. „Ezért semmi okot nem látok arra, hogy a siker ösvényét elhagyjuk és az egyszer már csődöt mondott módszerekkel és politikai gondolatokkal kísérletezzünk” – tette hozzá.
A KDNP helyzetéről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: A nagypolitika mélyszerkezete, a magyar társadalom karakterrajza, politikai természete csak e két lehetőséget kínálja számunkra: szövetség vagy felmorzsolódás. Hozzáfűzve: Önök is tudják, hogy a szövetségkötés embere vagyok, ezért a KDNP barátja is. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a kereszténydemokrata politikai gondolat megkapja méltó helyét a kormányzati munkában és általában a politikai életben is – szögezte le a kormányfő.
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top