Close

A Fidesz az iratnyilvánosságot támadja

Egy kormányrendelettel Orbán Viktor miniszterelnök ,,kinyírta” a Kenedi-bizottságot, amely a mágnesszalagokon található, rendszerváltás előtt készült állambiztonsági iratok kezelését ellenőrizte. A rendeletet a ma este megjelent Magyar Közlönyben tették közzé.
A szöveg szerint: a ,,tanácsadó testület tagjainak megbízatása e rendelet hatálybalépését követő 15. napon megszűnik. A tanácsadó testület megbízatásának megszűnését megelőzően tevékenységéről jelentést tesz a miniszterelnöknek.” Mindez azt jelenti, hogy a bizottság január elején megszűnik. A szöveg arra is kitér, hogy a mágnesszalagok és az azokról lementett adatok ,,megőrzéséről az Alkotmányvédelmi Hivatal gondoskodik”.

,,Konkrétean abszurd: >a mágnesszalagok, amelyek eddig civil külső kezelésben voltak, visszakerülnek kormányzati kezelésbe, és az azokon található adatok minőségének felülvizsgálata során bármely adathordozón keletkezett iratanyag kezeléséről az Alkotmányvédelmi Hivatal gondoskodik majd.< Ez az állítás arról tanúskodik, hogy lövésük nincs, mi történt idáig a mágnesszalagokkal!” 
Forrás: ,,Tudni akarom, mi van a szalagokon!” Facebook-csoport
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top