Close

Viperát, sokkolót, dobócsillagot tessék!

Tarolt a január elsejétől majd már közös szervezetbe tartozó APEH és VPOP a karácsony előtti piaci razzián.

Formás alkalmi standot állítottak össze a vámosok a sajtó meghívott képviselői tiszteletére a Kőbányai úti piac bejárata előtti parkolóban leterített textilen.

Ha nem áll közvetlenül mellette a zöld szolgálati autó, talán még alkudni is próbál rájuk egyik-másik bámész vásárló, olyan csábító a kínálat.

A csupán a legdrágább belvárosi üzletekből ismert, női vonzerőt fokozó márkás parfümök mellett a férfiúi vágyak kielégítésének leghatásosabb, ám teljességgel illegális segédeszközei láthatók itt szépen felsorakoztatva. Harci hatást fokozó kellékek, mint például hagyományos, ökölre húzható acél bokszerek éppúgy szerepelnek a kínálatban, mint a szélesebb közönség által a 2006-os rendőrattak során megismert viperák, de van itt keleti típusú dobócsillag éppúgy, mint elektronikus sokkoló.

És persze nagy mennyiségben a legújabb slágercikkek, a gyógyszertárinál jelentősen olcsóbban kínált kemikáliák, az obskúrus eredetű potencianövelő, serkentő szerek. Szilveszter közeledtét pedig a szép számban elkobzott, kiállított petárdák, más pirotechnikai eszközök jelzik.

A minap elkezdett, és az ígéret szerint az év végi ünnepek múltáig mozgásban tartott közös ellenőrzésekről számolt be szóban is a két szervezet szóvivője, Burillák Attila és Sipos Jenő. Budapesti és Pest megyei ellenőrzéseiken az elmúlt évekhez képest jelentős javulást tapasztaltak a nyugta- és számlaadási fegyelem területén az APEH revizorai.

Elmondásuk szerint jó példával a fenyőfaárusok jártak idén az élen, akik között egyetlen vétkezőt sem találtak. Az előző évinél jobb eredményeket mértek a nagy bevásárló központokban és a piacokon, ám a karácsonyi alkalmi árusítók körében viszont annál több mulasztót fogtak fülön.

Az országhatárok mellett a közutakra, piacokra, sőt, az azok környékén megbúvó titkos raktárakra fókuszáló ellenőrzéseiknek tudják be a vámosok, hogy bár az elmúlt hetekben a 100 millió forintos értéket is meghaladta fogásaik eredménye, a korábbi évekhez képest mégis javulást tapasztalnak. Zsákmányuk jogszerűen felhasználható részét a továbbiakban is jótékony célokra fordítják, ami pedig ilyesmire alkalmatlan, arra megsemmisítés vár.

A kiállított „gyűjteményből” mindenesetre különösebb szakértelem nélkül is megállapítható, hogy az illetékes hatóságok legnagyobb igyekezete ellenére is még mindig a Kőbányai úti piac a legfőbb fővárosi lelőhelye mindenféle illegális árunak, legyen az gyógyszer, fegyver, vagy akár hamis diploma.

 Forrás: Heti válasz/Michnai Attila

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top