Close

Recseg-ropog az egység: Rogán még a Fidesznek is túl messzire ment

Az alkotmányügyi bizottság ülésén sem a kabinet, sem a kisebbik kormánypárt nem fogadta lelkesen Rogán Antal módosító javaslatát, mely rendeletalkotási jogkörrel ruházná fel a Médiahatóság elnökét.
 

 
Az alkotmányügyi bizottságnak kell engedélyeznie Rogán Antal javaslatát, hogy az a T. Ház elé mehessen. Belváros fideszes polgármesterének az indítványa rendeletalkotási joggal ruházná fel a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság elnökét. Az atv.hu értesülései szerint a bizottsági ülés pikantériája az volt, hogy ugyan fideszes javaslatokkal átcsúszott a módosító javaslat, de a KDNP ellene szavazott, másrészt Répássy Róbert, az igazságügyért felelős államtitkár, a kormány képviseletében Rogán javaslata ellen érvelt- számolt be az ATV.
A belső feszültséget jelzi az is, hogy L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtó Bizottságának fideszes elnöke a Heteknek úgy nyilatkozott, hogy olyan módosító indítványokat nyújtanak be, melyekkel visszavonnák a médiatörvény azon passzusát, mely szerint a Médiahatóság rendelkezne rendeletalkotási joggal.
Hétfő délután Navracsics Tibor is kijelentette, hogy, bár a kormány egyelőre még nem tárgyalta, de várhatóan nem támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát. A mostani alkotmánymódosítási javaslat nem volt egyeztetve a kormánnyal – közölte a közigazgatási és igazságügyi miniszter.
168ora.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top