Close

Fradi van eladó

Egészen nevetséges, hogy milyen botrány kerekedett a Ferencváros tulajdonosa körül. Kevin McCabe kétségbeesetten próbálkozik, hogy mentse a menthetőt, a tipikus gazdag üzletember rossz lóra tett. A játékszere, amely mellesleg hazánk egyik legnagyobb presztízsű futballklubja, ismét támogató nélkül maradhat. Most lenne csak igazán szükség a Fradi-szívre.

Kevin McCabe igen szokatlan módon próbál vevőt keresni megunt csapatára, egy orosz üzleti napilapban jelent meg egy hirdetés, miszerint 25 millió euróért (1 milliárd rubel) a csapat társtulajdonosa lehet a szerencsés jelentkező. A társtulajdonosság pedig több, mint biztos, hogy az új befektető módszeres becsapásával fog végződni. A hirdetés magyar fordítását elolvasva olyan, mintha egy szerkezetében romos, de színes festékekkel kidíszített házat próbálna eladni Mr. McCabe. A Ferencváros helyzete tragikomikus, pedig a Kevin McCabe érkezésekor leereszkedő rózsaszínű köd sokáig tartotta magát a szurkolók szemei előtt. Új stadion, megerősített keret, nemzetközi szereplés, olyan álmok, amihez sokkal többre van szükség, mint amit a jelenlegi Fradi és a tulajdonosi köre képes nyújtani. Idén novemberben láttak napvilágot az első, eladásról szóló hírek, és mivel a magyar piacon nem találtak érdeklődőket, ezért a külföldi üzletemberek felé fordult a multimilliárdos angol. Próbálkozásai eddig nem jártak sikerrel, de talán nem apróhirdetésben kellene árulni a magyar foci egyik bástyáját. Itt tart a zöld-fehér klub tulajdonosa, a mézesmázos meséknek már nyoma sincsen, egyelőre marad a tanácstalanság, a régi stadion, és néhány szép múltbéli történet. Lehetséges, hogy a klubért kért 7 milliárd forintnyi eurót hamarabb összedobják a drukkerek, mint ahogy az angol úriember vevőt talál a csapatra.

A hirdetés részletes tartalma (gazeta.ru):
„Vezető magyar futballklub befektető-partnert keres! A Ferencvárost 1899-ben alapította Springer Ferenc. A csapat 28-szoros magyar bajnok, 20-szoros kupagyőztes, és 4-szeres Szuperkupa-győztes. A nemzetközi porondon 1965-ben érte el legnagyobb sikerét, ekkor az UEFA-kupa és az Európa Liga elődjének számító Vásárvárosok Kupájában végzett az élen, a döntőben a Juventust verte. A Ferencváros a Zenitben futballozó Huszti Szabolcs első profi klubja”
 
Amint azt a hirdetés írja, a csapatnak 600 ezer hűséges szurkolója van, és a tévében közvetített meccseit 12-15 millióan (!) nézik. Éves forgalma jelenleg mintegy 4 millió euró – szól a szöveg.
 
Külön bekezdés adja hírül, hogy a klub stadionja a Duna gyöngyszemének is nevezett Budapesten, a központtól négy kilométernyire van, fő közlekedési útvonalakhoz közel, “saját metróállomással rendelkezik, a városközpontba 15 perc alatt, a repülőtérre 15-20 perc alatt lehet eljutni, a stadion 2 hektáros területen fekszik, 18 ezer férőhellyel”.
 
A tulajdonviszonyokról a hirdetésben az áll, hogy a klubot Kevin McCabe vállalkozó irányítja, aki a kínai Csengdu Blades, valamint az angol Sheffield United igazgatótanácsának az elnöke, s az ausztráliai Central Coast Mariners klub részvényese.
 
Minimális befektetési összegként a hirdetés 25 millió eurót jelöl meg azzal, hogy komoly szándékok esetén az érdeklődők jelentkezzenek az info@scarboroughgroup.com email-címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top