Close

Szilvásy: az ügyészség politikai megrendelést teljesít

Szilvásy György korábbi titokminiszter szerint az ügyészség politikai megrendelést teljesít azzal, hogy vádat emelt ellene.
 

 
 
Szilvásy György az MTI-nek elmondta: akkor tud majd érdemben reagálni a vádra, ha megkapja az erről szóló hivatalos értesítést. Hozzátette: úgy látja, a gyanúsítás lényegében megegyezik a Fidesz erre vonatkozó beadványának a tartalmával.  Az ügyészség – mint mondta – soha nem válaszolt arra a kérdésére, ha problémának tartja, hogy ő megosztotta a hangfelvételeket a nemzetbiztonsági bizottság tagjaival, akkor azt miért nem, hogy a Fidesz nyilvánosságra hozta ezeket.
A Központi Nyomozó Főügyészség személyes adattal visszaélés miatt csütörtökön emelt vádat Szilvásy György volt titokminiszter, Tóth Károly volt szocialista országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság volt alelnöke, Dávid Ibolya, az MDF volt elnöke és Herényi Károly volt MDF-es frakcióvezető ellen.
A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője csütörtöki közleményében nem írta le a politikusok nevét, de azt közölte: a volt titokminisztert egy rendbeli, folytatólagosan, hivatalos személyként elkövetett különleges személyes adattal visszaéléssel vádolják.
Szilvásy Györgyöt 2009 májusában gyanúsította meg a főügyészség. A gyanú szerint Szilvásy jogtalanul sokszorosította és osztotta szét többek között a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjainak az UD Zrt. ügyvezetőjének Demeter Ervinnel és Kövér Lászlóval folytatott telefonbeszélgetését. Ennek során a gyanú szerint a valóságtól eltérően azt állította, hogy az érintett országgyűlési képviselők intenzív, rendszeres kapcsolatot tartottak az UD Zrt. ügyvezetőjével, amely szervezetet árnyék-titkosszolgálatként jellemzett.
MTI-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top