Close

Százmilliós vagyonvesztés a magánnyugdíjpénztárnál

Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján felhívta minden tag figyelmét, hogy a magánnyugdíjpénztárban a befizetett vagyonuk nincs biztonságban, folyamatos veszteségeket szenvednek el.
 

 
A miniszterelnöki megbízott felhívta a magánnyugdíjpénztári tagok figyelmét, hogy a befizetett vagyonuk nincs biztonságban. A politikus a szerdai Magyar Nemzet egyik újságcikkére hivatkozott, amelyben a lap arról ír, hogy a Honvéd Magánnyugdíjpénztárban a tagok 200 milliós veszteséget könyvelhettek el. Selmeczi Gabriella érdekesnek tartja, hogy az említett magánnyugdíjpénztár ügyvezetője az a Szenes Zoltán, aki egyben a Stabilitás Pénztárszövetség elnökségi tagja. A politikus aláhúzta: a PSZÁF figyelmébe fogja ajánlani a Honvéd Magánnyugdíjpénztár vezetését és befektetési módszereit.
Egyre több adat van a birtokunkban, amelyek arról szólnak, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetések nincsenek jó kezekben, folyamatosan veszteségeket szenvednek el – fejtette ki a képviselő. Selmeczi Gabriella aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy ez a folyamat 2011. január 31-ig felgyorsulhat. A politikus ezért arra kért minden magánnyugdíjpénztári tagot, hogy fontolja meg, hogy 2011. január 31-ig visszajön-e a biztonságot nyújtó állami nyugdíjrendszerbe, vagy pedig hagyja-e továbbra is, hogy nyugdíjforintjai tőzsdére kerüljenek, és kockázatos befektetéseknek legyenek kitéve.
A miniszterelnöki megbízott a sajtótájékoztatón megerősítette: adómentes lesz az állami nyugdíjrendszerbe való átlépéskor a reálhozam. Semmiféle adó, járulék nem fogja terhelni ezt az összeget – szögezte le. Selmeczi Gabriella ennek kapcsán beszámolt arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban intenzív munka folyik acélból, hogy az átlépés lezárultáig – 2011. január 31-ig – meglegyen a jogszabályi háttér.
(fidesz.hu)
hir-háttér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top