Close

Javult a szánkóbalesetben megsérült kislány állapota

Javult az állapota és szerdán levették a lélegeztető gépről azt a nyolcéves kislányt, akit szombaton szállítottak a fővárosi Szent János Kórházba, miután testvérével egy autó elé csúsztak szánkózás közben – közölte a kórház főigazgatója szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. Pintérné Gönczi Ágnes kifejtette: a kislánynak spontán légzése van, étkezik és kommunikál. A jelenlegi állapotából arra következtetnek, – hogyha így javul – két-három nap után elhagyhatja az intenzív osztályt és további kezelését a gyermekosztályon folytatják. Az MTI kérdésére azt mondta: bíznak benne és mindent megtesznek azért, hogy a kislány már otthon tölthesse a karácsonyt.
 

A kislány sérüléseivel kapcsolatban a főigazgató elmondta: különböző vizsgálatok alátámasztották, hogy többszörös koponyatörése súlyos agyödémával és agyzúzódással is járt. Arra következtetnek, hogy nem szenvedett maradandó károsodást és teljesen felépül. Jelenlegi állapotából nem következik, hogy újabb műtéti beavatkozásra lenne szüksége – tette hozzá. Az arcán lévő zúzódások és vérömlenyek miatt az még nem látszik, hogy szüksége lesz-e esztétikai jellegű beavatkozásra – mondta Pintérné Gönczi Ágnes. Kiemelte ugyanakkor, hogy nincs az arcán bőrhiány, ami indokolná a plasztikai műtétet.
A nyolcéves kislány és a hétéves fiú szánkózás közben csúszott egy autó elé a Nógrád megyei Bercelen szombaton. A jármű több méteren át tolta őket maga előtt. Mindkettejüket életveszélyes koponyasérülésekkel, rohamkocsival szállították kórházba Budapestre. A kisfiú állapotáról Harmat György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója az MTI-nek a korábbiakat kiegészítve elmondta, hogy a gyermeket agyhalottá nyilvánították, majd szülei hozzájárulásával bekerült a nemzetközi donációs körbe, azóta pedig már a donáció is lezajlott.
A szombati berceli baleset után a helyszínen összegyűlt tömegben lincshangulat alakult ki, egy arra haladó, a balesetben nem érintett autóst megütöttek, járművét megrongálták. A rendőrség állandó jelenlétet biztosított a faluban. Időközben egy 52 éves berceli férfit elfogtak, de a csoportos garázdasággal gyanúsított emberek közül többen még mindig ismeretlen helyen tartózkodnak.
MTI-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top