Close

Sárbíróság

Úgy tűnik, a Jobbik csakugyan visszafoglalja az utcát, mert a parlamentben fogy a levegő. Ehhez kitűnő alkalom Alföldi Róbert megalázásának lehetősége. Szerdán lesz tüntetés a Nemzetinél.
 
Nem csak a Jobbiknak jó ez. Soha ennyire nem volt még nyilvánvaló, hogy a nácik a Fidesz szabadcsapataként működnek, ha erre van szükség. Most – a Károlyi-szobornál tartott főpróba után – az utcai korszak következik.

A parlamenti színházasdi már elkezdődött, parádés szereposztásban. A rendezésben annyira óvatlanok voltak, hogy a román terembérlet ügyében bevetették a kereszténydemokrata Pállfyt, mert a gyáva Orbán nem merte diplomáciai civakodásba keverni a vezérpártot. És még annál is óvatlanabbak voltak, amikor Pörzse Sándor parlamenti násztáncot járt Halász János államtitkárral. (Tegnap ezt megismételte egy Szávay nevű náci képviselővel önfeledt fideszes tapsolás közepette) Szemmel láthatóan dramaturgiában jártas szakember írta a forgatókönyvet. Hamarost állást kaphat a Nemzetiben.
 
A Jobbiknak nem elég a tüntetés: csütörtökre  azt tervezték, hogy olyan albizottság előtt jelenik meg Alföldi, amelyet az a Novák Előd vezet, aki önfeledten Robertázta őt, és akit akkor kellett volna megfosztani képviselői mandátumától, amikor ezt meg merészelte tenni.
 
Alföldi meg nem megy. Méltósággal döntött: nem hiszem, hogy a Nemzeti Színház európai rangú igazgatójának dolga, hogy náci vezetésű albizottságnak álcázott sárbíróság előtt védekezzen összeköpdösve egy régen lefutott szégyenletes játszmában, amelyben nekünk már csak a jegyzőkönyvezés a dolgunk.
 
Andrassew Iván 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top