Close

„Egy nagyon korrekt rendszer mellett döntöttünk”

Távol álljon tőlünk, hogy bárkit is zsaroljunk, egy nagyon korrekt rendszer mellett döntöttünk – jelentette ki Selmeczi Gabriella a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
A nyugdíjvédelmi megbízott azt mondta: Magyarország nem tett semmi mást, mint hogy visszatért ahhoz a rendszerhez, mely az Európai Unió 18 tagállamában megvan. A közösség korábban kimondta, hogy minden állam maga határozza meg a saját nyugdíjrendszerét.
Az új rendszer mindenkinek jó, kivéve azoknak a magányugdíj-pénztári vezetőknek, akik korábban a náluk felhalmozott, hatalmas összeget kezelték – szögezte le Selmeczi.

A kormánymegbízott egyértelművé tette, hogy az önkéntes megtakarításokat az állam támogatja a jövőben is. Félreértésnek nevezte, hogy ezen intézmények működési költséget limitálnák. Mint mondta, a kötelező magánnyugdíjpénztárak működési költségeit szabályozták.
Arra a felvetésre, hogy a megszabott ráta (a kasszák 2012 januárjától költségként a tagi befizetések 0,9 százalékát számolhatják el, ez most 4,5 százalék, a vagyonkezelés díja 0,2 százalék lehet) gyakorlatilag a működtetésre sem elegendő, Selmeczi azt mondta: mindössze az európai tarifákat alkalmazták.

Forrás: fidesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top