Close

Az MSZP nem vesz részt ,,áldemokratikus bábszínházat” jelentő jelölésben

Az MSZP a jövőben semmi olyan jelölési folyamatban nem vesz részt, ami egy „áldemokratikus bábszínházat” jelent csak – mondta Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője szerdán, miután Schmitt Pál köztársasági elnöknél járt a Sándor-palotában.
 

 
 
Mesterházy Attila közölte: a köztársasági elnöki intézményre való tekintettel jöttek el a megbeszélésre, de – mint mondta – nem sok értelmét látják az ilyen egyeztetéseknek.
 
Hozzátette: az elmúlt időszakban az MSZP mindig próbált partner lenni a különböző jelölési folyamatokban, de egyetlen egy esetben sem vette figyelembe a Fidesz a szocialista párt javaslatát.
 
Az MSZP nem hozott személyi javaslatot az államfő elé, és maga Schmitt Pál sem hozott szóba senkit sem lehetséges legfőbbügyész-jelöltként – tájékoztatott.
 
Elmondta, az államfő azt közölte, pénteken levélben tájékoztatja a házelnököt javaslatáról a legfőbb ügyész személyét illetően.
 
Mesterházy Attila kifejtette: pártja nem ért egyet azzal, hogy „örökös” legfőbb ügyészt válasszon a parlament, mivel ha a következő kormányoknak nem lesz kétharmados támogatásuk, akkor leválthatatlan lesz a most megválasztandó legfőbb ügyész.
 
Kitért arra, az államfőnek beszélt arról, hogy pártja nem tartja szerencsésnek, hogy nagy, reform értékű lépéseket a soros elnökség idejére időzítsen a kormány.
 
Kovács Tamás jelenlegi legfőbb ügyész mandátuma december 13-án jár le.
cimkék: Mesterházy, Schmitt Pál, legfőbb ügyész
mszp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top