Close

Két arany a nyitónapon

Magyarország megtörte a német hegemóniát! Az Eindhovenben zajló Rövidpályás Úszó Európa-bajnokság első napján nyolc számban osztottak aranyérmeket, s abból hatot a németek nyertek. A két fennmaradó első hely Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsanna nevéhez fűződik. 

A Jövő SC versenyzője vagyis Verrasztó Evelyn a 200 méteres vegyesúszás első fordulója után még második volt, ám innentől kezdve megkétszerezett csapásszámra kapcsolt, s úgy hagyta ott a medencében tartózkodó hét vetélytársát, mint a reggeli vonat az elkésett utast. Igaz a belga Kimberly Buys egy darabig még tartotta a lépést a 21 esztendős gyors-specialistával, ám az utolsó 25 méteren Verrasztó verhetetlennek bizonyult. Két testhossznyi előnnyel magabiztosan győzött, s ezzel megvédte címét. Verrasztó Evelyn immáron kétszeres rövidpályás Európa-bajnoknak mondhatja magát 200 vegyesesen. 
Az első nap döntői során még egyszer felcsendült a magyar Himnusz. Jakabos Zsuzsannának minden tisztelet kijár, hisz óriásit úszott a 200 méteres pillangó fináléjában. A modellalkatú lány nagy hajrájának köszönheti élete első rövidpályás aranyérmét. Az utolsó ötven méteren az olasz Alessia Polieri hatalmas tempót diktált, ám a végére elfáradt, s így a pécsiek 21 esztendős sportolója csapott elsőként a célba. Jakabos döntőjében még egy magyar versenyzőért is szoríthattunk. Mutina Ágnes remek hajrájának köszönhetően a negyedik helyen végzett. Az éremeső tehát elkezdődött. Folytatás reméljük holnap… 
 
Női 200m Vegyes, döntő 
1. Verrasztó Evelyn (magyar) 2:07.06 
2. Kimberly Buys (belga) 2:10.04 
3. Lara Grangeon (francia) 2:10.22
 
Női 200m Pillangó, döntő 
1. Jakabos Zsuzsanna (magyar) 2:05.58 
2. Alessia Polieri (olasz) 2:06.18 
3. Caterina Giachetti (olasz) 2:06.49 
4. Mutina Ágnes (magyar) 2:07.29

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top