Close

Junior Prima díjasok

Negyedik alkalommal vehettek át Junior Prima Díjat az év legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó fiatal sportolói. A tíz tehetséges versenyző, kimagasló sportolói eredményéért fejenként 7000 eurót is zsebre tehetett. 

A Prima Primissima Alapítvány keretében 2007-ben alapított Junior Prima Sport díjra olyan sportolókat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket. Az ünnepségen a szakmai zsűri döntése alapján Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Farkasdi Ramóna kajakos, Fucsovics Márton teniszező, Hetényi Zoltán jégkorongozó, Kapás Boglárka úszó, Kovacsics Anikó és Nagy Kornél kézilabdázó, Rapport Richárd sakkozó, Sors Tamás paraúszó és Szilágyi Áron kardvívó nyújtott kiemelkedő teljesítményt a 2010-es esztendőben.
A társalapító MKB Bank emellett külön díjazta az évad legeredményesebbjeit kajak-kenuban. A Prémium Díjat a versenyzők közül Janics Natasa, Kovács Gergely és Kammerer Zoltán érdemelte ki, míg az edzőknél Kovács László érdemelte ki a díjat egész évben nyújtott fáradságos munkájáért.
A 2008-as pekingi olimpia előtt egy hónappal tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics Györgynek emléket állító Kolonics Díjat, amelyet azok a fiatal kenus reménységek kapnak, akikből az olimpiai bajnok sportlegenda méltó követői válhatnak, Szabó Kristóf és Szabó Gábor kenu kettes, illetve az egyéniben versenyző Korisánszky Dávid vehette át. 
A „nagyokra”, vagyis a felnőtt Prima Primissima díj jelöltjeire december 3-ig lehet szavazni.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top