Close

Nagy Anna: A nők kedvezményes nyugdíjba vonulása változatlan

Nincs semmilyen változás a nők kedvezményes nyugdíjba vonulásáról szóló tervezetben – mondta Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn, cáfolva az erről szóló sajtóértesülést.

A kormányszóvivő kiemelte: a javaslat péntek óta fent van a parlament honlapján, az bárki számára elérhető, semmi titok nincs benne. Az előterjesztés a kedvezmények kapcsán ugyanazt tartalmazza, mint amiről két hete beszélnek – tette hozzá. Megerősítette, hogy azok a magyar nők, akik negyven év munkaviszonnyal rendelkeznek, elmehetnek nyugdíjba. Ebbe legfeljebb nyolc év számíthat bele gyermekek gondozásával eltöltött időként; nem része ugyanakkor a szakiskola és a felsőoktatás ideje.

A javaslatban semmilyen változás nem történt, nincs semmilyen becsapás – szögezte le Nagy Anna. Megismételte, hogy az intézkedés várhatóan 24 ezer nőt érinthet. A Népszabadságban hétfőn jelent meg egy írás, amely szerint a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tévő jogszabályba annyi korlátozó feltételt építettek be, hogy a legnagyobb kedvezménnyel alig néhány százan élhetnek majd.

Rétvári Bence, a KIM parlamenti államtitkára arról, hogy milyen mozgástér van a költségvetési módosító javaslatok támogatásánál, mire van lehetőség, azt mondta, a kormány várhatóan szerdán alakítja ki álláspontját.

 Forrás: fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top