Close

Orbán: Mi a siker esélyét akarjuk valóra váltani

A legnagyobb gond, amivel egész Európához hasonlóan Magyarország is jelenleg küszködik, az eladósodottság, ezért minden erőnket az államadósság szintjének csökkentésére kell mozgósítanunk – mondta csütörtökön Orbán Viktor Párizsban Angel Gurríával, a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD) főtitkárával elköltött munkaebédjét követő sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az elemzőknek nincsen könnyű dolga a speciális magyar helyzetre szabott szokatlan gazdaságpolitikai kísérlettel, mert annak egyes részei egyértelműen tetszenek a piacnak, más részeit, mint például a bankadót vagy válságadót viszont „gyűlöli” a piac. Orbán elismerte, hogy „nem lehet megmondani előre, hogy beválik-e vagy sem”, s „a kudarc esélye is mindig benne van egy ilyen kísérletben”. „De mi a siker esélyét akarjuk valóra váltani” – tette hozzá.

A kormányfő megerősítette, hogy a kormányzatnak az az ambíciója, hogy Magyarország a ciklus végére Közép-Európa legversenyképesebb gazdasága legyen. Ehhez meglátása szerint egyszerre kell beszállni egy adó- és hiánycsökkentési, valamint egy gazdasági növekedési versenybe.
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top