Close

Különleges események az Új Színházban

Különleges eseményeknek ad otthont az Új Színház ezen a hétvégén! November 20-án szombaton este a nagyszínpadon „darabtemetésre” kerül sor, Georges Feydeau-Maurice Hennequin: Fogat fogért című vígjátékát utoljára láthatja a közönség. Az előadásra jeles vendégek is érkeznek, a vörösiszap által elöntött települések képviselői – többek között Devecser polgármestere -, valamint a gondok elől kikapcsolódni vágyó helyi károsultak kisebb csoportja is helyet foglal majd a nézőtéren. A függöny legördülését követően egy szerény fogadás keretében koccinthatnak, beszélgethetnek az alkotókkal és a színészekkel.
 
Az Új Színház a szombat esti előadás teljes jegybevételét a rászorulóknak ajánlja fel! Illetve az előadás után Márta István igazgató és Csomós Miklós főpolgármester-helyettes egy adománygyűjtő urnát avatnak fel az Új Színház előcsarnokában, amelybe év végéig lehet az adományokat elhelyezni.
 
November 19-én és 20-án egy különleges, nem mindennapi bemutatóra is sor kerül. A Pulzus Társulat az Új Színház közreműködésével, 19:15-től a színház művészbejárója előtti parkolóban mutatja be Fagy című előadását. Jevgenyij Griskovec „Tél” című művéből Baksa Imre és Markó Róbert készítette az előadás szövegkönyvét. Mivel szabadtéri előadásról van szó, ezért a „kötelező felszerelés” az időjárásnak megfelelő meleg ruházat és kiegészítők!
FAGY
 
JEVGENYIJ GRISKOVEC „Tél” című művéből
fordította Tompa Andrea
A PULZUS és az Új Színház közös produkciója
SzabadTÉLI előadás az Új Színház művészbejárója előtti parkolójában
Kötelező felszerelés:az  időjárásnak megfelelő meleg ruházat és kiegészítők
Szereplők
 
Első katona: KROÓ BALÁZS
Második katona: TÓTH MÁTÉ
Angyalka: JELINEK ERZSÉBET
Zene: CSIKI CSABA
Díszlet-jelmez: CSEH RENÁTÓ
Dramaturg: BAKSA IMRE és MARKÓ RÓBERT
RENDEZŐ: BAKSA IMRE
További előadások: december 2., 3., 16., 19.15 óra
Te hogy bírod a hideget?
„Amundsen mondta, a sarkkörkutató, hogy a hideg az egyetlen dolog, amihez nem lehet hozzászokni.”
csillagos ég. küldetés. süvítő szél. kötelező olvasmányok. ónos eső. hősök. csípős hideg. álmok. fagypont. születésnap. teli hold. bomba. tejköd. cigaretta. hóvihar. bajuszka. köd szitálás. tűz. jégverés. griskovec. Fagy
JEVGENYIJ GRISKOVEC az egyik legjelentősebb kortárs orosz drámaíró. Darabjaival mind a legátlagosabb nézőt, mind a legkifinomultabb ízlésű színházba járót is képes megszólítani. Valószínűleg azért, mert írásaiban a szereplők általában mint gyermeki beszélők nyilatkoznak meg, akik rácsodálkozva kiszolgáltatott létükre veszik tudomásul múltjukat, környezetüket. Griskovec személyes, közvetlen és egyszerű, minden teatralitást mellőzve az őszinteség újra felfedezője.
Tél című darabja a 2000-es Arany Maszk Fesztiválon elnyerte a legjobb drámáért járó díjat.
PULZUS Társulat:
Azt keresik, mi kelti életre azt a közös figyelmet, érverést, amelyből valóban közös aktus, vagyis színházi élmény születhet. Ha sikerül, akkor a PULZUS, amely Nézőkből, és Alkotókból álló társulás, elnyerte lét jogosultságát. Az előadás során olyan lüktetést szeretnének elérni, mint amit számos utas egyszerre érez a repülőgép felemelkedésekor
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top