Close

Azonnal menesszék Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház éléről

A Jobbik megdöbbenéssel értesült arról, hogy november 30-án este a Nemzeti Színház állófogadással egybekötött előadást tervezett tartani Erdély Romániához csatolásának 92. évfordulóján – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Szávay István. 1918. december elseje, Nagy-Románia megalakulásának napja a románság nemzeti ünnepe, számunkra azonban nemzeti tragédia! Jó érzésű magyar ember nem lehet közömbös, de főleg nem ünnepelheti azt a napot, amely a történelmi Magyarország széthullásának, több millió magyar idegen uralom alá kerülésének és sok évtizedes elnyomásának egyik szimbolikus évfordulója – fejtette ki véleményét.

Szávay kiemelte: mindannyian jól emlékszünk Medgyessy Péter hírhedt 2002. december elsejei koccintására Adrian Năstase román miniszterelnökkel. A magyarság jobbik fele akkor abban bízott, hogy egyszer véget ér a kommunista rémuralom Magyarországon, és ilyen gyalázatos nemzetárulás nem fordulhat többé elő. Annak ellenére, hogy fél éve egy magát jobboldali-konzervatívnak nevező kormány van hatalmon, ezen a téren vajmi kevés előrelépést látunk.

A nemzetgyalázásnak teret biztosító színház igazgatója még mindig az az Alföldi Róbert, akinek 2008-as kinevezése óta sikerült kuplerájjá zülleszteni a Nemzet Színházát. A pornográfiát, obszcenitást és szellemi silányságot piedesztálra emelő Alföldi számos alkalommal bizonyította, hogy tevékenysége köszönőviszonyban sincs a művészettel. A kulturált és igényes szórakoztatás helyett a színházba látogatók az utóbbi években homoszexuális Jézust, Tündérországban prostituáltaktól elcsábuló Kukorica Jancsit és kisgyerekeket a színpadon megerőszakoló öregembereket kaptak – mindezt állami költségvetésből, magyar adófizetők pénzéből. Bár Alföldi a széleskörű felháborodás hatására elállt a román ünnepség megtartásától, ezt nyilván nem erkölcsi meggyőződésből, sokkal inkább pozícióféltésből tette.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozott álláspontja, hogy ameddig a kultúra és a művészet irányítása az Alföldi-féle magyarellenes, értékromboló ripacsok kezében van, addig ezen a területen (sem) beszélhetünk forradalomról. Pláne nem kétharmadosról! Hiába szorult vissza ugyanis a nemzetellenesség a törvényhozói és végrehajtói hatalomból, ha egy zárványként működő, önjelölt, belpesti liberális réteg továbbra is megszállva tarthatja az ország kultúráját, fertőzheti a közgondolkodást és továbbra is szabadon gázolhat bele a nemzet önérzetébe és becsületébe! A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnali hatállyal menessze Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház éléről!

jobbik.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top