Close

Ez nem elszámoltatás, ez leszámolás

Budai Gyula eddig csak arról volt híres, hogy megalapozatlan vádakkal támadta az ellenzéket, a volt kormányzó párt tagjait. Most azonban egy új elemmel bővült a szerepköre: a megtámadott, titkosszolgálatok által jogtalanul megfigyelt ártatlan magyar állampolgár szerepében tetszeleg. Mindez egyetlen célt szolgál: el kell terelni a figyelmet saját zűrös ügyeiről és az igazságtalan, az alacsony jövedelmű, a kirekesztett, elesett társadalmi csoportokat sanyargató, a gazdagoknak segédkezet nyújtó költségvetésről és adóváltozásokról. Valójában feladata az lenne, hogy megalapozza az ország fenntartható fejlődését.
 

 
A közvélemény eddig is szembesülhetett Budai Gyula vádjainak igazságtartalmával, hiszen eddig egyetlen vádja sem igazolódott be, sőt, a legfőbb ügyész többször is kénytelen volt Budai kijelentéseit kiigazítani, megcáfolni.
 
Most azonban minden határon túlment Budai Gyula. Olyan kijelentésekre ragadtatta magát, mely elveszi a közemberek államigazgatásba, közbiztonságba, a titkosszolgálatok, a rendőrség hazafiasságába, politikai semlegességébe vetett hitét, ezen felül számos volt vezető politikust és az MSZP-t rágalmazza meg.
 
Az MSZP nevében határozottan visszautasítok minden elvtelen, igaztalan, bizonyítékok hiányában tett megalapozatlan támadást, mely politikustársaimat éri, mely stratégia a korábbi korok koncepciós pereihez hasonlít. Az MSZP megvédi minden tagját, akit ilyen megalapozatlan támadás ér.
 
Elvárjuk, hogy Budai Gyula a törvény előtt is megvédje állítását és bizonyítékokkal igazolja az általa megfogalmazott kijelentéseket. Amíg ilyen bizonyítékokat nem mutat be, addig állításait a korábbi híresztelések szintjén kezeljük és határozottan visszautasítjuk.
 
Egyértelműen látszik, hogy politikai hangulatkeltés a célja a mostani támadásnak, mely a Fideszben nem előzmények nélküli. A Fidesz élt már ezzel az eszközzel korábban is, amikor valamilyen számára kedvezőtlen témáról akarta elterelni a figyelmet. Most sincs ez másképpen, hiszen az elmúlt 20 év legigazságtalanabb költségvetését és adórendszerét terjesztették az Országgyűlés elé, amely feléli a jövőt és nehéz helyzetbe hozza a magyar emberek többségét.
 
Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a politikai hajtóvadászattal és foglalkozzon inkább a valós problémákkal. Vonja vissza a dolgozó magyar embereket megkárosító, gazdagokat támogató, felelőtlen és igazságtalan költségvetését. Igyekezzen olyan alaposan átgondolt költségvetést és adórendszert készíteni, mely segítséget nyújt az alacsony jövedelmű, a kirekesztett, elesett társadalmi csoportoknak és megalapozza az ország fenntartható fejlődését.
 
Az MSZP jogászai megvizsgálják annak lehetőségét, hogy Budai Gyulának felelőtlen mondataiért a bíróságon kelljen felelnie.
 
Mesterházy Attila,
az MSZP elnöke
MSZP.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top