Close

Kormányzati Infokommunikációs Fejlesztési Ügynökség alakul

Szerdán és csütörtökön újabb rendezvényeken mutatta be Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára a Digitális Magyarország vitairatát.
 

 
Az MTA Zeneteremében szerdán az ITbusiness szaklap szervezésében újabb állomásához érkezett a Digitális Konzultáció.
Nyitrai Zsolt az Informatikai Vállalkozások Szövetségének vezetőjével, Laufer Tamással vett részt ezen a rendezvényen, melyen úgy fogalmazott, ez az első ágazati stratégiai terv, mely elkészült és immár a társadalmi párbeszéd keretében formálódik.
Csütörtökön kezdődött az Infotér konferencia az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai Vállalkozások Szövetségének közös szervezésében Balatonfüreden.
A megnyitóbeszédet Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár illetve Fellegi Tamás, Nemzeti Fejlesztési Miniszter tartotta. Fellegi elmondta, 2011. januárjától jelentős változások kezdődnek a közigazgatás informatikai rendszerében, mert az új stratégiai vitairat kiemelten kezeli a kormányzati informatikai rendszerek konszolidálását, az ágazati szinten lévő adatvagyon nemzeti alapvagyonná minősítését.
A konferencián Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár bejelentette, a kormányzati informatikai rendszerek racionalizálására Kormányzati Infokommunikációs Fejlesztési Ügynökséget hoznak létre.
Az új ügynökség létrehozásáról szóló jogszabálytervezet még elfogadásra vár, de az olcsóbb és átláthatóbb állam működéséhez konszolidálni kell a szervezeteket, az alkalmazásokat és a hálózatokat – tette hozzá az államtitkár, aki előadása után az IVSZ elnökségével egy külön egyeztetésen is áttekintette a Digitális Magyarország vitairat legfontosabb pontjait.
A Digitális Magyarország vitairatát itt tekintheti meg
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top