Close

Veszélyben a szociális ellátórendszer

Az elmúlt évek elvonásai után a szociális ellátórendszer az összeroppanás határán áll – véli a szociális, család- és ifjúságügyért felelős helyettes államtitkár. Nyitrai Imre azt mondta a VI. Országos Szociális Konferencián: a tanácskozáson összegezték az Új Megegyezés 2010 ágazati szakmai konzultációsorozat eredményét is.
A hét régióban, mintegy 1500 résztvevővel megtartott szakmai egyeztetésekről alkotott vélemények kapcsán kiemelte: most az a legfontosabb, hogy ne legyen több elvonás a normatívákból, és csökkenjenek az ágazat terhei.

Nyitrai Imre közölte, a segélyezésre és a szolgáltatásokra vonatkoztatva is igaz, hogy ,,az ellátórendszer az összeroppanás határán áll”, mert abból az elmúlt öt évben a legkevesebb 25 milliárd, de a szakma számításai szerint inkább 70 milliárd forintot vontak el. Azonban a szociális szakma képviselői is tisztában vannak azzal, hogy milyen helyzetben van az ország, türelmesek, mert látják a megújítás szándékát – jelentette ki a helyettes államtitkár. Mint mondta, egyszerűsíteni kell a jogi szabályozást és radikálisan csökkenteni az adminisztrációs terheket. Példaként hozta fel, hogy sokszor maguk a szakemberek sem ismerik teljes körűen a folyton változó jogszabályokat, s ha kevesebb papírmunka hárul majd rájuk, több törődés juthat az ellátottaknak.
A teljes cikk itt olvasható. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top