Close

Új pénztártípust, az önkéntes ápolási pénztár létrehozását javasolja az MSZP

Az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló törvény módosításával egy új pénztártípust, az önkéntes ápolási pénztár létrehozását javasolja Mesterházy Attila és további nyolc MSZP-s képviselő.
 
 

 
 
Az indítvány célja, hogy a pénztártagok – illetve közeli hozzátartozóik – idős, magukat ellátni képtelen korukban ápolási szolgáltatáshoz jussanak. A szolgáltatáshoz két év várakozás után lehetne hozzájutni, addig a pénztárak felkészülhetnek az ápolásra, amit működési engedéllyel rendelkező szolgáltató, vagy a pénztárral szerződéses viszonyban álló regisztrált szolgáltató nyújthat.
A hétfőn benyújtott törvényjavaslat indoklása szerint az önkéntes ápolási pénztár munkahelyeket teremthet, és lehetővé teszi, hogy az idősek hozzátartozói legálisan magukra vállalhassák az ápolás anyagi terheit.
A javaslattevők szorgalmazzák az önkéntes pénztári befizetések további adókedvezményét, illetve a szolgáltatás kiterjesztését a sporteszközökre is.
Az önkéntes egészségpénztárak 930 ezer fős tagsággal rendelkeznek, a hozzátartozók révén a szolgáltatásaik 2 millió embert érintenek. A pénztárak múlt évi bevétele meghaladta az 50 milliárd forintot, ez a lakosság egészségügyi magánkiadásainak közel 10 százaléka – olvasható a szocialista indítványban.
 
cimkék: Mesterházy, törvény
 
(mszp.hu) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top