Close

Kiss Péter elfelejtette

Kiss Péter elfelejtette, hogy idén két választás is volt?
Szijjártó: Az emberek felhatalmazást adtak a gazdaság talpra állítására 
 

 
 
Az emberek kétszer is világossá tették, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mit akar az MSZP – reagált Szijjártó Péter Kiss Péter azon kijelentésére, miszerint az a felhatalmazás, ami tavasszal született, legitim és erős felhatalmazás, de nem erősebb hivatkozás, mint a 2006-os MSZP–SZDSZ-felhatalmazás.
A kormány átrendezi az országot, úgy, ahogy azt „mi nem akarjuk”, és amihez az emberek sem adtak felhatalmazást – mondta Kiss Péter szombaton a fővárosban az MSZP Baloldali Tömörülés platformja országos értekezletének kezdete előtt. A Baloldali Tömörülés elnöke az Új helyzet, új feladatok a választások után, a „nemzeti együttműködés rendszerében” című értekezlet előtt azt mondta: a kormány nemcsak az alkotmányozás kapcsán, hanem az emberek zsebeit érintően is átrendezi az országot.
Az a felhatalmazás, ami tavasszal született, legitim és erős felhatalmazás, de nem erősebb hivatkozás, mint a 2006-os MSZP–SZDSZ-felhatalmazás – tette hozzá. Mint elmondta: az értekezleten értékelik a tavaszi választás utáni helyzetet és a kormány politikai habitusát. Foglalkoznak majd az alkotmányozás kérdésével és a baloldal aktuális feladataival is.
„Az emberek változást akartak”
Ha Kiss Péter nem vette volna észre, idén áprilisban és októberben az emberek kétszer is világossá tették, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mit akar az MSZP – olvasható Szijjártó Péter közleményében. Az emberek változást akartak, teljesen mást, mint amit a szocialisták csináltak az elmúlt nyolc évben – tette hozzá.
A miniszterelnök szóvivője szerint az emberek felhatalmazást adtak a gazdaság talpra állítására, a munkahelyteremtésre, az adócsökkentésre, a pofátlan végkielégítések megadóztatására, a nyugdíjak megvédésére. Vagyis mindarra, amit a Gyurcsány-korszak nem tudott és nem akart megoldani, a nemzeti ügyek kormánya az emberek által kijelölt úton halad tovább – zárul a szombati közlemény.
(MTI, MNO)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top