Close

Angelina Jolie és Brad Pitt adománya az iszapkárosultaknak

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága jószolgálati nagykövete és Brad Pitt, a Jolie-Pitt Alapítvány társelnöke támogatást nyújtott az Ajka térségében bekövetkezett vegyianyag-katasztrófa áldozatainak megsegítésére. 
 
Mint azt a Magyar Vöröskereszt sajtóirodáján a Blikk.hu-nak elmondták: többmilliós összegről van szó, de hogy mennyiről, azt a szigorú szerződés miatt nem árulhatják el. A színészpáros – washingtoni ügynökségén keresztül – maga kereste meg a Vöröskeresztet, és végül többhetes egyeztetés után, Habsburg György elnök segítségével sikerült a részletekben is megállapodni. A pénzt az újjáépítésre fogják fordítani.

,,A Magyar Vöröskereszt fáradhatatlanul dolgozik, hogy normalizálja a nyugat-magyarországi ökológiai katasztrófa során veszteségeket, sérüléseket szenvedett, kitelepített emberek helyzetét” – nyilatkozta Angelina Jolie.
 
Brad Pitt véleménye szerint fontos segíteni a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top