Close

Rogán: Hanyagul végzi munkáját a fővárosi projektcég

Rogán Antal polgármester a Budapest Szíve Programot koordináló projektcég vezetőinek leváltását kezdeményezte, arra hivatkozva: a felújítási munkálatok kapcsán számos probléma vetődött fel, s kaotikus helyzet alakult ki az V. kerületben.

A fideszes politikus az önkormányzat által pénteken kiadott közleményében utalt arra, hogy két nappal ezelőtt a Fővárosi Önkormányzat által végzett felújítás során egy markológép több főnyomócsövet elvágott a Március 15. téren, s ennek következtében a Belvárosi Főplébániatemplom altemplomát elöntötte a víz.
Rogán Antal, aki pénteken megtekintette a templomban keletkezett károkat, kiemelte: nem ez az első probléma, ami a fővárosi Budapest Szíve Program keretében végzett felújítások során jelentkezett.

Közlése szerint az önkormányzathoz számos panasz érkezett az elmúlt időszakban például arról, hogy az Irányi utcát minden előzetes értesítés nélkül lezárták a felújítási munkálatok miatt, komoly forgalmi torlódást okozva ezzel a belvárosnak ezen a részén.

Mint hozzátette, szintén gondot jelent, hogy a Március 15. tér parkolójának megközelítése északi irányból hosszú hetek óta megoldatlan. Az Irányi utca elejének Belgrád rakparti lezárásával ellehetetlenült a kerület északi részéről érkező forgalom számára az Erzsébet hídra történő felhajtás is, ami tovább fokozta a kaotikus helyzetet. Mindezek miatt komoly kár érte a környéket és annak lakóit – írta a polgármester.

Rogán Antal V. kerületi polgármesterként és fővárosi képviselőként azzal a kéréssel fordult Tarlós István főpolgármesterhez, hogy a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén terjessze elő a Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft. vezetőinek személyi változását.
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top