Close

Valódi eredmény nélkül távozik Papcsák Ferenc

A Jobbik szerint Papcsák Ferenc úgy távozik kormánybiztosi munkaköréből, hogy nem ért el valódi eredményt. Mirkóczki Ádám szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: mivel véleményük szerint a kormányoldal 263 képviselője között nincs, aki alkalmas lenne a feladatra, a Jobbik változatlanul saját országgyűlési képviselőjére, Gaudi-Nagy Tamásra bízná az elszámoltatást, s azt az elmúlt húsz évre kiterjesztené.

Hozzátette: Papcsák Ferenc munkája az elmúlt fél évben nem vezetett eredményre, a „kormány megbukott elszámoltatásból (…), nincsenek eljárások”. Arról is beszélt: a fideszes politikus elkötelezettségét mutatja, hogy a kormánybiztosi munka helyett a zuglói polgármesteri címet választotta. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője a sajtótájékoztatón az MSZP belviszonyait taglalva arról beszélt: Gyurcsány Ferenc és Szanyi Tibor nézetkülönbsége olyan „mintha azon vitatkoznának, hogy ki legyen a kiskakas a szemétdombon”. A szocialisták szegénységi bizonyítványának nevezte, hogy a volt miniszterelnök pártbéli riválisa az a Szanyi Tibor, aki Dúró Dóra szavai szerint „ittas állapotban” vett részt és szólalt fel az Országgyűlés keddi ülésén. Ugyanakkor hozzáfűzte, a „Fidesz önkényének következménye”, hogy Gyurcsány Ferenc tüntetést szervezhetett a jogállamért.

Kitért arra is: az MSZP és az LMP közeledését mutatja, hogy a legkisebb ellenzéki párt szerdai, az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítésével szembeni tüntetésén több szocialista politikus jelent meg, mint ahányan a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform keddi rendezvényén.

MTI/Jobbik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top