Close

Orbán Viktor befejezte kínai látogatását

 A magyar kormányfőt kínai hivatali kollégája, Ven Csia-pao (Wen Jiabao) hívta meg a sanghaji világkiállítás záróeseményeire: a magas szintű fórumra és a záróünnepségre. A fórumon ő mondta a plenáris ülés megnyitó előadásainak egyikét. 
 

 
Orbán Viktort Sanghajban fogadta Ven Csia-Pao, akivel mintegy félórás megbeszélést tartott, s a két ország közti politikai, gazdasági, kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzéséről állapodtak meg.
A magyar miniszterelnök az expón felkereste Kína, valamint az Európai Unió és Belgium közös pavilonját, továbbá Lengyelország kiállítását és a magyar pavilont. Sanghajban megnézett több olyan épületet is, amelyet Hudec László, az 1920-as 30-as évek Sanghajának neves magyar építésze tervezett. Orbán Viktor a kulturális kapcsolatok bővítésének terveiről is egyeztetett kínai partnereivel.
A miniszterelnök programjának nagyobb részében üzleti tárgyalásokat folytatott, találkozott Kína több jelenős gazdasági szereplőjével. Vasárnap jelen volt a Vállalkozók Szövetsége (VOSZ) és kínai partnerszervezete (CCPIT) megállapodásának aláírásán. Keddi elutazása előtt még megtekintette a sanghaji metró irányító központját, és a Maglev gyorsvasúttal ment ki a repülőtérre. Orbán Viktor kíséretében volt Martonyi János külügyminiszter, Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, valamint Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke és Kenyeres Sándor, a Talentis alapítója.
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top