Close

Az emberek többsége egyet ért a 98 százalékos adóval

 A Fidesz-KDNP tovább erősödött a helyhatósági választásokat követően, a megkérdezettek 47 százaléka szavazna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson a kormányzó pártokra. A végkielégítések kétmillió forint feletti részét 98 százalékos kulccsal való megadóztatásával 10 emberből 9 egyetért. 
 

 
 
A Századvég októberi kutatásának eredményei szerint a Fidesz erősíteni tudta pozícióit az önkormányzati választásokat követően. A részvételi hajlandóság 55 százalékos szintje mellett a kormányzó pártokra az összes megkérdezett 47 százaléka szavazna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson. A szocialisták a teljes sokaságon belül a szavaztok 11 százalékát kapnák meg, a Jobbikra 9, az LMP-re 4 százaléknyian adnák voksukat. Ezen a bázison a megkérdezettek negyede nem nevezett meg pártot; vagy azért, mert nem tudott, vagy mert nem akart kérdésünkre válaszolni. A válaszadók 4 százaléka ugyanakkor legszívesebben valamelyik jelenleg parlamenten kívüli pártot juttatná az Országgyűlésbe.
A részvételüket biztosra ígérő biztos pártválasztók preferenciáit nézve nyílik a támogatottsági olló a Fidesz-KDNP (68 százalék) és a legerősebb ellenzéki párt, a szocialisták között (14 százalék). Ebben a választói csoportban a kormányzó pártok előnye csaknem ötszörös. A Jobbikra 10 százaléknyian szavaznának, míg az LMP a bejutási küszöbnek megfelelő támogatottsági szinten áll (5 százalék). A biztos szavazó pártválasztók 3 százaléka más pártra adná voksát egy most esedékes parlamenti választáson.
Végkielégítések 98 százalékos adója
A felmérés egy aktuálpolitikai helyzetre vonatkozó kérdést is megfogalmazott. Azt igyekeztek megtudni a kutatásban részt vevőktől, egyetértenek-e azzal, hogy a kormány a végkielégítések kétmillió forint feletti részét 98 százalékos kulcsú adóval adóztassa meg. A felvetéssel a válaszadók 91 százaléka értett egyet, 6 százalékuk ellenezte azt, 3 százalékuk nem tudott, vagy nem akart értékelhető választ adni.
(MNO-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top