Close

Az alkotmányügyi bizottság támogatta Lázár indítványait

 Támogatta Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítására vonatkozó képviselői önálló indítványait az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága keddi ülésén. 
 

 
 
A testület 19 kormánypárti igen és 6 ellenzéki nem szavazattal találta általános vitára alkalmasnak a javaslatokat, amelyeket tárgysorozatba is vettek. Lázár János úgy módosítaná az alkotmányt és az Alkotmánybíróságról szóló törvényt, hogy rögzítené: nincs helye alkotmánybírósági felülvizsgálatnak olyan törvény tartalmáról, amely országos népszavazással sem változtatható meg.
A Fidesz frakcióvezetője, előterjesztőként a bizottság ülésén elmondta, a Fidesz ígéretet tett arra tavasszal, hogy ha megnyerik a választásokat, akkor a jó erkölcsbe ütköző és a társadalom igazságérzetét jelentős mértékben sértő végkielégítéseket visszaszerzi az állam. A választási ígéretek betartása alapvető fontosságú, azért jogszerű és alkotmányos keretek között mindent meg kell tenni – fűzte hozzá.
Lázár János közölte: a most hatályos alkotmány nem teszi lehetővé az Alkotmánybíróság álláspontja szerint, hogy ezt a kérdést megoldják, ezért tett javaslatot az alkotmány, illetve az Alkotmánybíróság hatáskörének a módosítására.
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top