Close

Lázár János kitart a különadó mellett

Lázár János az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában azzal érvelt a végkielégítések különadója mellett, hogy az év első felében kifizetett nagy összegek visszaszerzésére kaptak felhatalmazást a választóktól.

Ugyanakkor megfontolandónak tartja az Alkotmánybíróság döntését, azt, hogy a megsemmisített törvény nemcsak azokat sújtotta volna, akik a jó erkölcsbe ütközően sok pénzt vettek fel. Ezért a jövő héten konzultál a szakszervezetekkel. Az általa benyújtott újabb törvényjavaslatról a következő két hétben dönthet a parlament – mondta műsorunkban Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.

Az Alkotmánybíróság jogkörének megkurtítására vonatkozó javaslatról szólva Lázár János megismételte: amiről nem lehet népszavazást rendezni, az ne tartozzon az Alkotmánybíróság hatáskörébe. Mint mondta, aki megnyerte a választásokat, annak a felelősséget viselnie kell. Elmondta, a javaslata arra vonatkozik, hogy korlátozzák a költségvetés, a költségvetés végrehajtása, az adók, illetékek, járulékok és vámok, valamint az önkormányzati rendeletekben megállapított adókról szóló törvények alkotmánybírósági felülvizsgálatát.

(Magyar Rádió-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top