Close

A jelenlegi alkotmány egy kicsit elfáradt

Végre el kellene jutni oda, hogy nem az életet igazítjuk a jogszabályokhoz, hanem a jogszabályokat, akár az alkotmányt is, az élethez – mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

Az államtitkár a műsorban arról beszélt a 98 százalékos különadó alkotmánybírósági visszautasítása és az azt követő fideszes reagálással kapcsolatban, hogy a jelenlegi alkotmány húsz év után megtette kötelességét, „egy kicsit elfáradt, megöregedett”.

„Ez olyan dolog, mintha a harmincas évek bérkocsira vagy lovas kocsira írt szabályai szerint akarnánk a mai élet közlekedését megoldani” – fűzte hozzá.

Varga Mihály szerint a 98 százalékos különadó ügyében valójában az Alkotmánybíróság került nehéz helyzetbe, mert miközben kimondta, hogy a kormány helyesen lépett, mégis alkotmánysértést kell megállapítania a szabályok alapján.

Mint megjegyezte: a szabályozás egyébként egymilliárd forintnyi végkielégítést érint, ennyi bevétele lesz az államnak belőle, amikor bevezetik.

Az államtitkár megerősítette, hogy a jogszabályt változatlan tartalommal terjesztik be újra, csak a befizetési határidő módosul december 31-re.

(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top