Close

A választói akaratot teljesíteni kell

Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kifejtette, hogy április óta egy új korszak van Magyarországon, az új korszakhoz pedig egy új végleges alkotmány illik. A 98 százalékos különadóról szóló törvény megsemmisítésével kapcsolatban megállapította azt is, hogyha az Alkotmánybíróság valamiről nem tudja kimondani, hogy alkotmányellenes, az azt jelenti, hogy nem alkotmányellenes.

Kétharmados többséggel nem lehet kibújni a választói akarat teljesítése alól, tehát az a korszak véget ért Magyarországon, amikor a kormány az első akadályra meghátrált az elől, hogy teljesítse azt a vállalását, amelyet a választók testáltak rá – közölte a miniszterelnök szóvivője szerdán a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

 

Hangsúlyozta: a „pofátlan végkielégítéseknek” véget akartak és akarnak vetni.

Szijjártó Péter azt mondta, április óta egy új korszak van Magyarországon, az új korszakhoz pedig egy új végleges alkotmány illik, amely az új korszak viszonyait képes szabályozni. Az jól látszik, hogy a régi korszak alkotmánya és az új korszak több ponton is összecsiszolhatatlanok – jegyezte meg.

Egy felvetésre reagálva úgy fogalmazott: hogyha az Alkotmánybíróság valamiről nem tudja kimondani, hogy alkotmányellenes, az azt jelenti, hogy nem alkotmányellenes.

Szijjártó Péter közölte azt is, az Alkotmánybíróságnak fontos a szerepe, ezen az álláspontjukon nem is kívánnak változtatni.

Az Ab alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót kedden. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője akkor bejelentette: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki a testület hatásköréből. A 98 százalékos különadóról szóló törvényt Lázár János változatlan tartalommal javasolja újra elfogadni a parlamentnek.

(MTI-fidesz.hu)   

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top