Close

Gyurcsányék milliókat osztottak szét a holdudvarnak

Mintegy 24 millió forintnyi támogatást osztott szét balliberális szervezetek között a Gyurcsány Ferenc vezette Táncsics Mihály Alapítvány a legutóbbi kuratóriumi ülésén. 

Az MSZP pártalapítványának honlapjáról kiderül, hogy például a Mozgó Világ Alapítvány 4,3 millió forintot kapott. A szocialistákhoz közel álló folyóirat az utóbbi nyolc esztendőben több tíz millió forintnyi állami „infúzióhoz” jutott a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kormányoktól a működéséhez, de a Táncsics Alapítványtól sem most először érkezik pénz a számlájukra. Jellemző, hogy még a kormányváltás előtti utolsó pillanatokban is 9,9 millió forintot ítélt oda a Mozgó Világnak a kancellária. Most, hogy az állami pénzcsapokat elzárták, a folyóirat csak a Táncsicshoz hasonló balliberális pénzosztó szervezetekben bízhat.

 

A Gyurcsány Ferenc vezette kuratórium nem hagyta pénz nélkül a Napvilág Kiadót sem, amelynek folyóiratát, az Egyenlítőt kétmillió forinttal segítették meg. A kiadó székhelye egyébként Budapesten ugyanabban az Alkotmány utcai épületben található, ahol az MSZP háttérintézményeként számon tartott Politikatörténeti Alapítvány és Intézet székel.

Részletek a Magyar Nemzet 2010. október 27-i számában.

(Magyar Nemzet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top