Close

Festés jótékonyan

Nem kell Rembrandt szintű tehetségnek lenni ahhoz, hogy valaki értékes képet fessen. Természetesen kézügyesség nélkül nincs festészet, de azzal már a régi nagyok is egyetértettek, hogy ha a mester nem adja a szívét művéhez, az csak egy szimpla kép marad. Olimpiai és világbajnok sportolóink szívüket-lelküket adták a minap rendezett jótékonysági festésen azért, hogy az árverésen befolyt összegből a Bethesda Gyermekkórház kis lakóinak szebbé tehessék a környezetét. 

A minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági árverés alkotásai, idén egy különleges képpel bővül, mivel a kezdeményezéshez számos élsportoló, olimpikon és neves sportszemélyiség kapcsolódik egy általuk közösen festett képpel. A „nagy mű” első ecsetvonásai október 14-én kerültek vászonra. A „művészek”: Besenyei Péter műrepülő világbajnok, Csabai Edvin világbajnok marathoni kenus, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus, Pulai Imre olimpiai bajnok kenus, Szekeres Pál paralimpiai bajnok és Storcz Botond olimpiai bajnok kajakos, s jelenleg a kajak-kenu sport szövetségi kapitánya.
Jó munkához azonban idő kell! Sportolóink nem is „nagyolták” el a kép festését. A második közös „pingálásra” október 28-án került sor a Suzuki Ház Pagoda Galériájában. Az első festés sikerén felbuzdulva további olimpikonok és világbajnokok csatlakoztak a jótékony csapathoz. Pesuth Rita egykori kick-box világbajnok, Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó és Szilágyi Áron világbajnok kardozó segítette ecsetvonásaival minél szebbé tenni a képet. A sportos festésnek azonban még mindig nincs vége, ugyanis november 4-én, fogathajtó világbajnokaink Lázár Vilmos és Lázár Zoltán ragadnak ecsetet, hogy alkotásukkal ők is hozzájáruljanak a jótékonysági kezdeményezéshez. Az árverésből befolyó összeget a Bethesda Gyermekkórház égési osztályának felújítására és otthonosabbá tételére fordítják majd. 
A Suzuki Ház Galériában egyébként 30-40 kép kerül árverésre. Az alkotásokra 2010. november 1-től interneten lehet licitálni. A művek november 25-én egy nyilvános árverés keretében találnak majd gazdára. A közös alkotás napi változásait az érdeklődök nyomon követhetik a: www.suzukihaz.hu internetes weboldalon. 
Fotó: Nagy Sportágválasztó 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top