Close

Lázár: Legfontosabb idén és jövőre is a hiánycél tartása

Személyekről nem, csak időpontokól beszéltünk a legfőbb ügyész jelölése kapcsán az államfővel. Tudattuk: azt tartjuk helyesnek, ha november végére megvan Kovács Tamás utódja – jelentette ki Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában, aki többször is kitérő választ adott arra a kérdésre, Belovics Ervint vagy Polt Pétert jelölik a posztra.
Lázár János leszögezte: kilenc évre választják a legfőbb ügyészt, akit nem lehet majd interpellálni. Hozzátette azonban: a hétfő délutánokat arra szánják majd, hogy az ellenzék kérdezhessen.

 

Vannak hülyeségek, amihez nem feltétlenül kell asszisztálni – mondta Lázár annak kapcsán, hogy ellehetetlenült a parlament kulturális bizottságának albizottsága. (Abból ugyanis kilépett Kiss Attila és Karvalics Ottó, így nem maradt kormánypárti tag. Az albizottság a Jobbik legutóbbi kampányreklámjának a közszolgálati médiumok általi visszautasítását vizsgálta volna, illetve azt, hogy az egyes pártok milyen gyakorisággal jelennek meg a médiában. Eddig azonban háromszor is határozatképtelen volt a testület. Novák Előd elnök álláshalmozással vádolta a fideszes tagokat, azok pedig azt állították: Novák képtelen megfelelő időpontot választani az albizottsági ülésre.)
Lázár János beszélt arról is, hogy 12 év telt el a magánnyugdíjpénztárak megalakítása óta, a Magyar Nemzeti Bank egyik tanulmányából pedig az derül ki, hogy a befizetések 2050-re térülnének meg. Vissza kell adni az önrendelkezési jogot, hogy az emberek eldönthessék, mit tesznek a megtakarításaikkal – szögezte le a frakcióvezető. Arra a felvetésre, hogy mit tesznek, ha majd senki nem lesz hajlandó visszalépni az állami rendszerbe, azt mondta: semmit, tudomásul veszik.

Annak kapcsán, hogy laphírek szerint a kormánynak a Mol kivásárlásához vagy az adórendszer átalakításához kellett a magánnyugdíjpénztári befizetések befagyasztása jelentette pluszforrás, Lázár annyit mondott: a legfontosabb idén és jövőre is a hiánycél tartása, az embereknél keletkező adómegtakarítás pedig elősegítheti majd a gazdasági növekedést.
Mikola István volt egészségügyi miniszter egykori kijelentését, miszerint ha választójogot adnak a határon túli magyaroknak, a Fidesz 20 évre bebetonozhatja magát a hatalomba, Lázár szerint a választók értékelték 2006-ban. A műsorvezető emlékeztetett: az alkotmány-előkészítő eseti bizottság fideszes alelnöke nemrég azt mondta, kivennék az alkotmányból azt a passzust, mely magyarországi lakóhelyhez köti a választójogot, utóbbit kétharmados törvényben szabályoznák, és ezzel mintegy megnyitnák a vitát a választójog kiterjesztéséről. Minderről a Fidesz képviselőcsoportjának a vezetője azt mondta: Gulyás Gergely a magánvéleményét mondta el, a téma kapcsán ötletbörze folyik, nincs parlamenti döntés erről.
(hirado.hu-fidesz.hu)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top