Close

MSZP: vonja vissza a kormány a magán-nyugdíjpénztári befizetésekre vonatkozó javaslatait!

Az MSZP ismét arra szólította fel kormányt, hogy vonja vissza a magán-nyugdíjpénztári befizetésekkel kapcsolatos törvényjavaslatait. Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ezek a javaslatok szinte teljesen eltörölnék az öngondoskodás meglévő intézményeit.

A szóvivő kifogásolta, hogy nem lehet tudni, mi következik ezután, miként és milyen feltételekkel kapja vissza 14 havi tagdíjbefizetését hárommillió ember. A szóvivő kaotikusnak nevezte a kormánypárti politikusok erre vonatkozó nyilatkozatait.

Kormos Kata emlékeztetett arra: az MSZP ügydöntő népszavazást kezdeményezett a magánnyugdíjpénztárak ügyében, és három kérdést nyújtott be az Országos Választási Bizottsághoz (OVB).

Megismételte: az MSZP arról kérdezné az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári kifizetéseket az állam semmilyen módon, még átmenetileg sem vonathatja el. Azt is megkérdeznék, egyetértenek-e azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja – még időlegesen sem – nyugdíjjárulékra. A harmadik kérdésük pedig az, hogy „egyetért-e ön azzal, hogy az egyének magán-nyugpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?”

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a magán-nyugdíjpénztárak annyit mindenképpen fizetnek az embereknek, mint amennyit ők az állami rendszerben kapnak. Ráadásul – mint mondta – a „nyugdíjasokat idén megsarcolták”, nem kaptak akkora nyugdíjemelést, mint amekkora járt volna nekik.

Kormos Kata kijelentette: a magán-nyugdíjpénztári rendszer átlátható, az egyéni számláján mindenki nyomon követheti, hogy mennyi megtakarítása van.

Kérdésre válaszolva közölte, remélik, hogy mind a három kérdésüket megfelelőnek tartja majd az OVB.

 

Forrás: mszp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top