Close

Az LMP az Ivády-ügyről

A Lehet Más a Politika tudomásul vette, hogy Ivády Gábor kilépett az LMP frakcióból és a pártból, de sajnálattal olvastuk ezt követően adott nyilatkozatait.

Ivády Gábor ellen az elmúlt időszakban tiltott kampánytámogatás felvétele miatt fegyelmi eljárás folyt, mely első fokon kizárással, másodfokon megrovással végződött, mivel a párt etikai normáit megszegte, noha törvénysértést nem követett el. A frakció rá vonatkozó döntése előtt Ivády Gábor szerdán bejelentette: átül a függetlenek közé, és egyben kilép az LMP-ből. Szomorúan olvastuk Ivády Gábor tegnap adott interjúit, amelyekben próbálja megbélyegezni korábbi pártját. A képviselő pontosan tudja, hogy LMP független, állampolgári önszerveződésből létrejött ökopárt, amely továbbra is elkötelezett az ökológiailag fenntartható tájgazdálkodás, a közösség- és családbarát településfejlesztés, az értékes hagyományok megőrzése és a mélyszegénység felszámolása mellett. Zöld pártként az újbaloldali és a közösségelvű konzervatív gondolatok mellett természetesen büszkén képviseljük az emberjogi liberális értékeket is.

Értetlenül állunk Ivády eszdéeszező megjegyzései előtt azért is, mert a képviselő a párt országos vezetésében és a frakcióban eltöltött ideje alatt nem keveredett érdemi közpolitikai vagy ideológiai vitába. A szerencsétlen nyilatkozatoktól függetlenül az LMP frakciója a konstruktív együttműködés jegyében továbbra is támogatni fogja Ivády Gábornak az LMP programjába illeszkedő parlamenti kezdeményezéseit.

Az LMP Országos Választmánya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top