Close

A Nemzeti Együttműködés Rendszere – és ami mögötte van…

Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának Fidesz-KDNP-s többsége ma több, az MSZP által beterjesztett javaslatot söpört le az asztalról. Eszerint a kormánypártok nem támogatják a 40 év szolgálati idő utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét, a nyugdíjkorrekciós program folytatását, a rokkantnyugdíjak emelését, az ápolási díjért végzett tevékenység munkaviszonyként történő elismerését, a gyermekintézmények térítési díjainak csökkentését, valamint a családi pótlék iskolázottsággal arányos emelését.

Az, hogy a Fidesz-KDNP a benyújtott javaslatok tárgysorozatba vételt sem támogatta, mutatja, hogy mikor az ellenzék konkrét javaslatokat tesz a társadalmi felzárkózás, a dolgozók, a nyugdíjasok és a gyermekeiket nevelők érdekében, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszere még az érdemi vitát sem teszi lehetővé.
Az MSZP szerint ez jól mutatja a Fidesz-KDNP valódi arcát: a gazdagok támogatásán túl a kiskeresetűek, az inaktívak, a társadalom nehéz helyzetben lévő tagjainak problémáival nem kíván foglalkozni.

A Magyar Szocialista Párt felszólítja a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a nyugdíj- és szegényellenes törvénytervezeteit, és ha lehet, a jövőben már ne tegye magát és az országot nevetségessé azzal, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerét a szájára veszi.

Szűcs Erika és Varga László

az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának tagjai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top