Close

A világ legnagyobb luxushajója

A Royal Caribbean International 2006-ban röpke 1,4 milliárd dollárért rendelte meg az Oasis építését, amely három év alatt el is készült. A monstrumban 6296 utas számára jut hely, rájuk 2165 fős személyzet figyel. Az Oasis 100 ezer tonnát nyom, pontosan annyit, mint egy Nimitz osztályú repülőgép hordozó anyahajó. A fedélzeten hét „városrészt” különböztetnek meg, mindegyiknek más a szerepe a hajó életében. 30 paneltömbnyi vendég fér el az Oasis of the Seas 18 emeletén. A hatalmas luxushajón még park is van, mely 12 ezer növény és 56 fa található.

A tengerjárón létesítenek egy Boardwalk „negyedet”, ahol a lemenő nap fényében nézhetik az utasok az előadásokat, miközben lubickolnak Az Oasis fedélzetén ezen kívül casino, mini golf pálya, karaoke klub, öt úszómedence, rengeteg night club, két szörf szimulátor, egy vidámpark, 25 étterem, 37 kávézó áll a vendégek rendelkezésére, valamint és egy bár, ahol humoristák szórakoztatják a közönséget. Sőt még jégshow-t is nézhet a nagyérdemű.

A hajó 40 kilométeres sebességgel szeli a habokat, ám hatalmas tömege miatt a luxusjárműnek meg sem kottyan egy-egy vihar. Ami kedvez a tetováló szalonnak amely szintén megtalálható a fedélzeten. Az élmény viszont egyáltalán nem kis pénz. A legolcsóbb jegy a Floridából induló Haitit, Nassau-t, Jamaicát, St. Maarten szigetét, valamint a mexikói Costa Mayát tartalmazó látogatás túrára több, mint 300 ezer forint a beugró. A legdrágább utazás pedig négymillió forint felett van. Nos, a Titanicot is sérthetelennek és tökéletesnek tartották. Reméljük a Royal Caribbean International-nak nem lesz hasonló sorsa. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top