Close

A Fidesz-KDNP kormány ellopja a nyugdíjak felét

A Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint a Fidesz-KDNP kormány 0,6 százalékkal emeli a nyugdíjakat. A számítás alapja törvényellenes, mert nem a nyugdíjas fogyasztási kosárral számol. Az indokolt emelés a törvény szerint 1,1 százalék lenne, vagyis az Orbán-kormány ismét azt csinálja, mint 1998 és 2002 között, amikor megsarcolta a nyugdíjasokat. Most is meglopja a nyugdíjasokat.

A törvény előírja, hogy az augusztusi KSH adatok alapján, a nyugdíjas fogyasztói kosár figyelembe vételével kell számolni a nyugdíjemeléseket. Az augusztusban mért infláció 5,2 százalékkal emelkedett, a nyugdíjas fogyasztói kosár +0,3 százalék. Tehát 5,5 százalékkal kell számolni. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány 0,5 százalékkel kevesebbel számol, mint amit a törvény előír és az 1,1 százalékos emelés helyett csak 0,6 százalékot ad a nyugdíjasoknak. Mivel 1 százalék alatti különbözetet állapít meg a rendelkezés, így az nem épül be a nyugdíjba. Amennyiben a különbözet nem épül be a nyugdíjba, a januári emelésbe már nem számít bele. Ezért tehát dupla kár éri a nyugdíjasokat, hiszen sem idén, sem jövőre, sőt, ezen túl az összes nyugdíjemelésbe nem számítják bele az ellopott emelési különbözetet.

Az MSZP felszólítja a Nemzeti Átverés Kormányát (NÁK), hogy tartsa be a törvényi előírásokat, és adja meg azt az összeget a nyugdíjasoknak, ami nekik jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top