Close

Orbán: „Azok adjanak többet, akiknek van”

Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány szerdai rendezvényén többek közt arról beszélt, hogy Magyarországon át kell alakítani az adózást, a gazdaságot és a politikai szemléletet. Elsőbbséget kell adni a termelésnek, a munkának a spekulációval szemben, gyökeresen át kell alakítani az adózást, a gazdaság szerkezetét és szemléletét is.

A miniszterelnök szerint a világban lezajló globális átalakulás kihívás, egyszerre fenyegetés és lehetőség is Magyarországnak. Rajtunk áll, mit választunk, hogy fogjuk fel – tette hozzá. Szólt arról is, hogy fel kell ismerni, mi értékelődik le, és mi értékelődik fel. A munka, a közérdek felértékelődik, és a spekuláció leértékelődik – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor szerint szakítani kell az eladósodás és a megszorítás politikájával; tartani kell az idei 3,8 százalékos és a jövő évi 3 százalékos hiánycélt, be kell indítani a jövő évi 3 százalékos növekedést.

A kormányfő bejelentette, jövő hétfőn a parlamentben ismerteti a második akciótervet, és azt mondta: a jövőben a gazdaságpolitika azon alapszik, hogy a sikerhez közös részvétel, ahhoz pedig arányos teherviselés kell. Azoknak kell többet adni, akiknek van – szögezte le.

A miniszterelnök bejelentette, hogy a bankadó mellett a kormány további válságadókat fog kivetni. A távközlési és telekommunikációs cégeknek évi 61 milliárd forintot kell befizetniük a költségvetésbe, míg az energiaszektornak 70 milliárdot három éven keresztül. A kereskedelmi láncoknak szintén három éven keresztül kell évi 30 milliárddal szanálniuk a költségvetést. A kormány 2011. december 31-ig felfüggeszti a magánnyugdíjpénztári kifizetéseket és felmondja a PPP-s szerződéseket – jelentette ki Orbán Viktor.

Az adórendszer átfogó átalakítása után arányos és családi alapú lesz. A miniszterelnök kiemelte, a változtatások végrehajtása után adórendszerünk munka-és családbarát lesz.
fidesz.hu nyomán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top