Close

Több mint 100 millió forint gyűlt össze a Kármentő Alapba

Két banki nap alatt több mint 100 millió forint gyűlt össze a Magyar Kármentő Alapba – jelentette be Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője keddi sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy a kabinet elé kerül egy olyan javaslat, amely megteremti annak lehetőségét, hogy akik adományt fizetnek be az alapba, valamilyen adójóváírási lehetőséget kapjanak.

 Szijjártó Péter elmondta, hogy a Magyar Kármentő Alapba nem egészen két banki nap alatt több mint 100 millió forint gyűlt össze. A miniszterelnök szóvivője tolmácsolta a miniszterelnök köszönetét az adományozóknak, majd hozzátette: minél több pénz gyűlik össze az alapba, a kármentés és helyreállítás annál eredményesebb és gyorsabb lesz.

Tájékoztatás szerint, ha minden szándék teljesül, ez az összeg tovább fog nőni. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a működési és egyéb járulékos költségeket a kormány állja.

Szólt arról is, hogy a kormány elé került az a javaslat, amely szerint az adományozók részesüljenek adójóváírásban. A Magyar Kármentő Alapban összegyűlt pénzt a károsultak lakhatási feltételeinek megteremtésére, átmeneti elhelyezésük fedezetére, a közterületek helyreállítására, és a természeti környezet revitalizálására fordítják.

A külföldi adományokra kitérve, Szijjártó Péter elmondta, már két amerikai magyar szervezet megkezdte a gyűjtést (Amerikai Magyar Szövetség, Amerikai Magyar Koalíció) valamint egy további szervezettel folytat tárgyalásokat George Pataki.

Hamarosan megkezdi működését a www.karmentoalap.hu. A honlapon a kármentés pillanatnyi állapotáról, és egyéb hasznos információkról tájékozódhatnak az érdeklődők. Az Alapban összegyűlt pénz felhasználásáról helyi vezetőkkel és a helyi védelmi bizottság bevonásával döntenek. Helyben tudják legjobban, mi a bajból kivezető út – mondta a szóvivő.

A politikus a kormány azon kérését tolmácsolta, hogy a hazai médiumok népszerűsítsék a Magyar Kármentő Alap hirdetését. Ugyanis a beérkezett ajánlásokból elkészült az online és nyomtatott sajtóban közzétehető hirdetés, és el fog készülni a reklámklip és a hanganyag is.
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top