Close

8-0

A magyar válogatott rég nem látott játékkal gázolt át San Marino csapatán. Egervári Sándor együttese nyolc góllal múlta felül szerényebb képességű ellenfelét, a 27. percben már 4-0-ra vezetett válogatottunk, és a második félidőben is négy gólt kapott a miniállam csapata. Ezzel megszületett a legnagyobb gólarányú győzelem az Eb-selejtező 3. fordulójában, Magyarország a csoport harmadik helyén áll, kedden Finnországba utazik a csapat.

 
Közel tizenegyezer néző előtt lépett pályára a magyar válogatott a Puskás Ferenc stadionban. Korábban Egervári Sándor azt nyilatkozta, hogy San Marino csapata nehezen feltörhető, és már egy  nehezen elért győzelemmel is elégedett lett volna a kapitány. Szerencsére a magyarázkodásra nem volt szükség, Rudolf és Szalai már az első félidő közepére eldöntötte a mérkőzés sorsát, a második félidőre pedig igazi örömfutballt láthattak a szurkolók.

A kéttámadós felállás már a mérkőzés elején eredményesnek bizonyult, tíz percig kerülgették egymást a csapatok, aztán válogatottunk megkezdte a gólgyártást. A 10. percben Dzsudzsák varázsolta Rudolf fejére a labdát, bár az első próbálkozást még kivédte Simonicni, a második fejese már a kapuban landolt. (1-0) A 18. percben ismét egy fejesből született meg a következő gól, Dzsudzsák szögletére Szalai érkezett, és hajszálpontosan csúsztatta a kapuba a labát. (2-0) A 25. percben Koman remek passzal játszotta meg Rudolfot, aki könnyedén kicselezte a kapust, és begurította a labdát. (3-0) Két perc múlva ismét örülhettek a drukkerek, Szalai remekül pörgette fel magának a labdát, és a rosszul helyezkedő Simoncini felett átívelte a labdát, remekbe szabott gól. (4-0) Akadtak még helyzetei a válogatottnak az első félidőben, azonban Szalai kapufájánál és Gera pompás szabadrúgásánál megúszták a vendégek.

A második félidő is hasonlóan jó iramú hazai játékot hozott, a 47. percben ismét Dzsudzsák adott remek labdát Szalainak (úgy látszik ez a páros lehet a csapat kulcspontja a jövőben) a Mainz támadója pedig közelről volt eredményes. (5-0) A 60. percben Rudolf cselei után Komannak passzolt, aki 12 méterről lőtte ki a kapu bal oldalát. (6-0) Ezután pár perces „gólcsend” következett, bár Dzsudzsák és Gera látványos lövései azt mutatták, hogy a magyar válogatott még szeretett volna gólokat szerezni. Ez szerecsére sikerült is, Dzsudzsák a 89. percben mattolta a kapust, lövésébe csak beleérni tudott a tehetetlen hálóőr. (7-0) És még mindig nem volt vége, a hosszabbítás első percében Laczkóval szemben követtek el szabálytalanságot, és bár az öt játékvezetős stratégiának biztosnak kellene lennie, az észt bíró mégis bizonytalankodott a lap kiosztásánál, először Della Vallének mutatta fel a sárgát, ami már a második volt neki, majd a játékos ezen felháborodva elérte, hogy a partjelző közölje a bíróval hibás döntését, mire az megváltoztatta döntését, és Valentininek mutatta fel a sárga kártyát, de korábban már ő is kapott egyet, így emberhátrányban fejezte be a meccset San Marino. Gerának nem sikerült a gólszerzés egészen a 91. percig, de a büntetőt magabiztosan lőtte a bal sarokba, így végül a csapatkapitány is feliratkozott a gólszerzők listájára. (8-0)

A válogatott nyolcgólos győzelmével jelentősen javította a gólarányát, és a mérkőzés az önbizalom növelésére is kitűnő volt, kedden a finnek ellen muszáj jó eredményt elérnie a csapatnak, hogy életben tartsák reményeiket. A Magyar Labdarúgó Szövetség felajánlotta a mérkőzés bevételeit (mintegy 8 millió forintot) az iszapkatasztrófa károsultjainak.

Eb-selejtező, E csoport
Magyarország – San Marino 8-0 (4-0)
Helyszín: Puskás Ferenc-stadion, 10.590 néző
Játékvezető: Hannes Kaasik (észt)
Magyarország: Király – Vermes, Juhász, Vanczák, Laczkó – Koman (Czvitkovics, 79.), Gera, Elek (Vadócz, 63.), Dzsudzsák – Rudolf, Szalai (Priskin, 64.)
San Marino: Simoncini – Valentini, Vannucci, Bacciocchi (Albani, 52.), Della Valle, F. Vitaioli – Berretti, Bollini, Marani, M. Vitaioli (Bugli, 77.) – Montagna
gól: Rudolf (10., 25.), Szalai (18., 27., 47.), Koman (60.), Dzsudzsák (89.), Gera (94, tizenegyesből)
piros lap: Valentini (92.)
sárga lap: Valentini (38.), Della Valle (42.)

A csoport másik mérkőzésén a hollandok idegenben egygólos sikert arattak Moldova válogatottja ellen.

A csoport állása
1. Hollandia 3 meccs 9 pont
2. Svédország  2/6 (8-0)
3. MAGYARORSZÁG  3/6  (10- 3)   
4. Moldova  3/3 
5. Finnország  2/0
6. San Marino 3/0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top