Close

Csak Horváth Csaba folytatja Budapesten az ellenzékiek közül

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek közül csak a szocialista Horváth Csaba kívánja a Fővárosi Közgyűlésben folytatni politikai karrierjét, míg a jobbikos Staudt Gábor valószínűleg, az LMP-s Jávor Benedek pedig biztosan az országgyűlési padsorokban marad. Tarlós István egyelőre megtartja parlamenti képviselői mandátumát.

A vasárnap megválasztott Fidesz-KDNP-s főpolgármester a hét elején arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csak azután mond le parlamenti székéről, ha a Ház elfogadja az általa is jegyzett, Budapesttel kapcsolatos törvényjavaslat-csomagot. Tarlós István ugyanakkor azt is közölte, hogy októbertől lemond a parlamenti tiszteletdíjáról és azt valószínűleg egy egyházi iskolának ajánlja fel.

Horváth Csabának ugyanakkor pártja összeférhetetlenségi szabályai miatt választania kellett a most elnyert közgyűlési mandátuma és országgyűlési képviselősége között. A politikus előbbi mellett döntött, így le kell mondanai parlamenti mandátumáról.

Az MSZP budapesti elnöksége ezt megelőzően egyhangúlag Horváth Csabát javasolta a szocialisták közgyűlési frakcióvezetőjének. A párt frakcióvezető-helyettese várhatóan Tüttő Katalin lesz.

 

mszp.hu 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top